Covid-19-vaccin i form av droppar i näsan: hur det skiljer sig från det vanliga?

Det är troligt att en ny typ av vaccin från Covid-19 kommer att visas i bred åtkomst, som kommer att se ut som "droppar till näsan". Hur näsformen skiljer sig från injektion? Vi hanterar experten.

Kanske kommer vi snart att ha ett val: inte bara att vaccinera från Coronavirus, utan också hur exakt. De nya formerna av vacciner planeras släppas i intranasal form – det vill säga att läkemedlet kommer att droppa in i näsan på patienten. Naturligtvis kräver alla val, oavsett om det är ett läkemedel eller form, ett obligatoriskt samråd med en läkare. Under tiden, tillsammans med en specialist, kommer vi att försöka förstå hur denna form av vaccinet skiljer sig från receptfritt potensmedel det "traditionella".

Varför intranasala vacciner är till stor del bekvämare och enklare?

  • Förfarandet kräver mindre allvarlig utbildning av medicinsk personal.
  • Psykologisk faktor: Injektionen av många orsakar negativa känslor, som inte kan sägas om "droppar i näsan".

Är ett sådant vaccin mer effektivt?

"När det gäller koronaviruset har det intranasala vaccinet en speciell fördel," förklarar vår expert, immunolog Svetlana Bozrov. – När vaccinet kommer in genom näsan verkar det på allmän immunitet och lokal. Systemimmunitet produceras också i hela kroppen (som från vaccinet som infördes genom sprutan) och den lokala i lungorna och slemhinnan. Och när det gäller covid-19 är detta mycket viktigt! När allt kommer omkring är huvudplatsen för hans "fientligheter" luftvägarna. Således får vi ytterligare skydd ".

Skiljer det sig på handlingsprincipen?

När det gäller handlingsprincipen skiljer sig inte intranasala vacciner från de som används nu och injiceras injiceras. Arbetsmekanismen är densamma, och metoden för att komma in i cellerna är annorlunda, genom mottagliga celler i slemhinnan. Men av samma anledning är sidofenomen också möjliga, eftersom de är förknippade med aktiveringen av immunitet i hela kroppen, säger specialisten.

Huruvida denna typ av vacciner använder från andra sjukdomar?

I medicinsk praxis i världen finns det redan registrerade och beprövade vacciner av intranasal användning – främst från influensa, säger Svetlana Bozrova.

När intranasala vacciner visas på kliniker?

Enligt vissa rapporter startar vi redan interntiska tester av ljussatelliten. Över hela världen går sådana typer av vacciner bara genom det första steget av testning. Detta innebär att nya former inte kommer att finnas tillgängliga för befolkningen – först måste de gå igenom en serie allvarliga kontroller.

"Kliniska prövningar sker vanligtvis fyra faser," förklarar experten. – Efter det andra kan läkemedlet tas till marknaden, men det är bättre att göra detta efter det tredje. ".

Varför vaccinera från covid-19

Covid-19-pandemi täckte hela världen. Och det verkar som om viruset inte tänker försvinna av sig själv. Och det enda effektiva sättet att bekämpa pandemi var och förblir massvaccination. Så världen besegrade en gång Ospu, Cholera, Tetanus och andra farliga sjukdomar.

"Vänligen ta hand om din hälsa", ringer experten. – Eftersom det ofta är mycket svårare att bli sjuk än att överleva några biverkningar efter vaccination.

Låt mig leva i kvalitativt och säkert människor som inte kan ta vaccination av hälsoskäl. Om du ser, ökar de som lider av svåra allergier eller auto -kanal sjukdomar chansen att inte bli sjuk. Och kanske rädda livet.

Dessutom är det nödvändigt att minska belastningen på sjukvården. Om du blir sjuk kommer du att öka det. Och om inte, kommer läkarna att ha en chans att uppmärksamma dem som verkligen behöver denna hjälp ".

Leave Comments

Scroll
Have no product in the cart!